Edelsteen Waxinelichthouders en Lampen

Zoutlampen zijn heel trendy… niet alleen om hun uiterlijk, maar zeker om de gezondheidsvoordelen die deze hebben. In het dagelijks leven zijn we steeds (ongemerkt) omringd door onzuivere lucht en schadelijke stralingen.

Zoutlampen nemen water en deeltjes uit de lucht op, maar nemen ook positieve ionen mee. Wanneer het verwarmde zout vervolgens gereinigde waterdamp weer in de lucht afgeeft, geeft het ook negatieve ionen die het tegenovergestelde, positieve, effect hebben op onze luchtwegen. In het kort betekent dit dat naast het verwijderen van verontreinigingen uit de lucht, zoutlampen je lichaam helpen om lucht efficiënter te filteren, zodat eventuele vreemde deeltjes die je inademt niet in je longen terechtkomen;

Zoutlampen, gemaakt van Himalaya zout, blijken veel voordelen te hebben waardoor je je beter gaat voelen of beter zult slapen. Dit sfeervolle licht geeft een warme gloed af. Het zachte licht (wanneer de zoutlamp aan is) heeft een zeer ontspannend effect en kan ook prima als nachtlampje gebruikt worden.

Let wel op dat deze niet in vochtige ruimtes staat, omdat de lamp dan gaat lekken (smelt). Ook moet je oppassen met huisdieren als ze hier veel aan likken, dit kan leiden tot zouttoxiciteit en kan tot zeer ernstige symptomen leiden als er teveel zout in het bloed aanwezig is.

Voordelen van een brandende zoutlamp in je interieur: Ze reinigen en ontgeuren de lucht, vermindering van allergie- en astmasymptomen, vergemakkelijkt het hoesten, verhoogt het energieniveau, neutraliseert elektromagnetische straling, verbeterd stemming, humeur en concentratie, vermindert statische elektriciteit in de lucht, zorgt voor een goede nachtrust.

Zoutlampen zijn in verschillende grootte en vormen verkrijgbaar:

Zoutlamp “Vuurkorf

Zout Waxinelichthouder “Rock”

Zoutlamp “Pyramide

Zoutlamp “Bol

Zoutlamp “Druppel

Zoutlamp “Tree of Life”

Zoutlamp “Blad”

Zoutlamp “Blad”

Zoutlamp “Rock” 3-4kg, ook is deze in 1-2kg verkrijgbaar

Zout waxinelichthouder “Yin Yang”

Selenietlampen geven een heel sfeervol en helder licht. De naam Seleniet komt van de Griekse maangodin Selene, omdat het licht van de Selenietlamp lijkt op het licht van de maan. Deze kan onder andere een verhelderende werking op de gedachten hebben en kan Seleniet helpen bij het stabiliseren van emoties. Op de energie die in huis stroomt kan de Seleniet lamp een verlichtende en rustgevende werking hebben. Ook is een seleniet lamp een hele mooie sfeerbrenger in iedere ruimte.

Seleniet lamp werkt zeer goed tegen oververmoeidheid, burn-out en stress. Bevordert de slaap en is ook een hele fijne lamp om op de kinderkamer te zetten. Werkt beschermend en inzichtgevend. Absorbeert emotionele disbalans, maakt vrolijk. Helpt om de spanningen van de dag te verdrijven.

Seleniet is een bijna edelsteenvariant van het mineraal gips. Deze glinstert net als de maan. Gips werdt gevormd door verdamping van oeroude zeeën en zoutwatermeren en Seleniet verwijst naar deze oorsprong met haar prachtige helderheid en de oplosbaarheid.

Seleniet houdt absoluut niet van water en zal oplossen. Zet deze dan ook niet in vochtige ruimtes of op een vochtige plaats.

Seleniet lampen compleet met armatuur met schakelaar. In de lamp past een (koelkast) lampje met kleine fitting.

Seleniet lamp en zoutlamp

Seleniet waxinelicht houders, 2 verschillende uitvoeringen.

Seleniet waxinelicht houder.

Roze Kwarts waxinelicht houder.

Roze Kwarts de steen van het kind, beschermt al wat kwetsbaar en klein is, maakt weerbaar en onweerstaanbaar. De steen van onvoorwaardelijke liefde, onszelf te accepteren zoals we zijn, vriendschappen, contacten maken met anderen, Je treedt de wereld vrijer en vrolijker tegemoet. Brengt een rustgevend en harmoniserend effect op de sfeer als deze op een plek in je huiskamer ligt. Leert je van jezelf te houden, ook na traumatische ervaringen. Helpt goed tegen angsten en fobieën. Kalmeert en troost bij verdriet en zorgen. Bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid.

Bergkristal is een van de krachtigste edelsteen (deze versterkt ook weer de werking andere edelstenen). Reinigt, zuivert en versterkt zijn omgeving. Is een erg belangrijke edelsteen in de edelsteentherapie. Geeft energie, concentratie, inzicht en inspiratie in moeilijke situaties. Lost energetische blokkades in de chakra’s op en voert ze af. Maakt wilskrachtig, liefdevol, harmonieus en puur en geeft een gelijkmatig humeur. Ook zuivert, reinigt en versterkt bergkristal de aura en neutraliseert negatieve energie.