Splitkettingen

Ruime keuze aan splitkettingen (split wil zeggen kleine edelsteentjes). Deze zijn van hoge kwaliteit en geregen op sterke draad, afgewerkt met een mooi slotje (antiallergisch). De lengte van de ketting is 50 cm.

Amethist  werkt op het autonome zenuwstelsel en de mentale vermogens. Is goed tegen geestelijke spanning en de gevolgen daarvan, zoals hoofdpijn en slapeloosheid. Omdat amethist je kan helpen minder druk in het hoofd te worden, helpt het voor veel mensen goed tegen stress en spanning. Ook stimuleert hij vaak een goede nachtrust.

Citrien werkt beschermend, opbeurend en trekt geluk, voorspoed, succes en welvaart aan. Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid en depressie, angststoornissen en destructief gedrag en geeft moed, energie en laat je weer van het leven genieten.

Fluoriet werkt beschermend, reinigend en stabiliserend. Het verbetert de concentratie, het geheugen en de verwerking van informatie. Fluoriet kan groen, paars, blauw, geel, roze en kleurloos zijn.

Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Het helpt beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, schuldgevoelens, angsten en fobieën. Sodaliet kan blauw, grijs en wit van kleur zijn.

Tourmalijn zwart werkt aardend, reinigend en brengt emoties in balans. Negatieve energieën zullen met toermalijn zwart de aarde in stromen, en blokkades in de aura of het lichaam worden door toermalijn opgeheven. Beschermt ook tegen elektromagnetische straling. Zet negatieve energie om in positieve energie. Helpt je om in je kracht te staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen. Toermalijn heeft niet alleen een positieve werking op mensen en dieren maar ook op planten en bomen. De steen zorgt voor een natuurlijke bescherming en stimuleert groei en bloei. Beschermt tegen andere omgevingsinvloeden, zwarte magie, voodoo en vervloekingen en tegen negatieve gedachten en zorgen.

Turqueniet haalt het beste uit je naar boven, want deze steen versterkt positieve eigenschappen. Er kan meer vrolijkheid omhoog komen. Laat je zien dat niets helemaal zwart-wit is zodat je zaken minder kritisch bekijkt. Maakt leergierig, geduldig en versterkt je geheugen.